Moodus

moodus

www.moodus.com

Fondsenwerving anno 2022

Veel sectoren zijn (gedeeltelijk) afhankelijk van donaties. Echter zien we nog te vaak achterhaalde of té complexe manieren waarmee om een gift gevraagd wordt. Moodus denkt dat het beter, sneller en daardoor doeltreffender kan.

Zo wordt ‘offline’ vaak nog gevraagd om een contante schenking, maar wie heeft er anno 2022 nog muntjes op zak? Post corona is 80% van alle betalingen digitaal, waarvan 87% contactloos. Tevens zien we een sterke stijging als het aankomt op het betalen met ‘wearables’. Was dit in 2020 nog 13,5%, inmiddels is dat gestegen tot 20%! Met andere woorden, men voelt zich steeds comfortabeler als het aankomt op ‘snelle transacties’. Vragen om een contante schenking, of men een QR-code laten scannen (waarmee je een oudere doelgroep compleet misloopt!) is dus vaak een drempel voor potentiële donateurs, zonde! Wij zien namelijk dat als je je bezoeker een veilige en heldere manier biedt om contactloos te schenken dat het waanzinnig goed werkt.

Wij zijn in april 2020 met Moodus Give begonnen, in juli van dat jaar hebben we onze eerste donatie zuil geplaatst. Op het moment van schrijven zijn dat er inmiddels meer dan 300(!) op de meest uiteenlopende locaties. Zo worden we o.a. ingezet door, dierenparken, goede doelen, kerken en moskeeën, ziekenhuizen, musea, theaters en concertgebouwen. En dat in inmiddels 5 landen. 

Als toevoeging op onze ‘offline’ donatie methode hebben we inmiddels ook een ‘online’ versie gemaakt. Hierin hebben we dezelfde ideologie toegepast, namelijk dat eenvoud koning is! Zo hoef je geen ICT’er te zijn om een geweldige, meertalige donatiepagina te maken die aansluit op de huisstijl en eenvoudig via alle sociale kanalen te delen is. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het opstellen van meerdere ‘donatie-doelen’. Donateurs kunnen hiermee zelf bepalen of ze willen bijdragen aan bijv. de renovatie van de foyer, of toch liever de aankoop van dat nieuwe kunstwerk. 

De resultaten van zowel onze offline als online functionaliteiten zijn zichtbaar in een gepersonaliseerd dashboard. Hierin is inzichtelijk hoeveel, waar en wanneer gedoneerd is. Tevens worden de donaties rechtstreeks op de gewenste rekening gestort. Dit is Fondsenwerving anno 2022!

Meer lezen? Ga naar www.moodus.com

thumbnail_4 moodus give zuilen flyer